Er komt een groep Nederlanders naar ons dorp, het festival van Ouezindougou is in aantocht

Beste mensen, hier weer een bericht van Karim Zongo uit Ouezindougou

In Ouezindougou is het zonnig en warm, ik denk wel 35 graden, en het regent nu lekker. We zijn erg tevreden over de groei van de groenten op ons nieuwe land . Er is voldoende water in de put en de gewassen groeien goed.

Het duurt nog wel even, maar in december komt er een groep uit Nederland op bezoek naar ons dorp. Dan is er een groot dans-en muziekfestival dat twee dagen duurt. Er komen dansers en muzikanten uit ons hele land. We zoeken de beste uit! Drie jaar geleden hadden we ook een festival in ons dorp, met heel veel bezoekers, ook uit Nederland. Dat willen we nu regelmatig organiseren, samen met onze vrienden uit Nederland. De bezoekers van het feest kunnen kennis maken met ons dorp en de projecten. Ze kunnen ook meehelpen want we gaan ons terrein uitbreiden met slaaphutten, een waterput, een douche en toilet. We willen de bezoekers goed kunnen ontvangen! Wij steken de handen graag uit de mouwen, net zoals bij de graanbank en de omheining.
Na onze oogst beginnen we met het bouwen en regelen van het festival. Onze vrouwen gaan koken voor de gasten. Onze kinderen wijzen iedereen de weg, bieden een helpende hand en onze ezeltjes trekken de kar als we samen een tochtje door de omgeving maken.

We hebben er zin in!

Groeten Karim Zongo


2 FORAGES

Het geld voor 2 forages is bij elkaar !
Forage: een goed Nederlands woord is er eigenlijk niet voor. Het is een waterput, maar uitvoerd als gesloten systeem met een arm- of voetpomp. In principe onderhoudsvrij en zeer deugdelijk. Er zal 1 put worden gemaakt bij de school en 1 op het terrein van het gemeenschapshuis (onderdeel van het Cultuurproject). Na de regentijd zal worden begonnen met de bouw en tijdens het festival in december zal de officiĆ«le opening plaatsvinden. Grote dank aan eenieder die de realisatie hiervan heeft mogelijk gemaakt, speciaal aan Wilde Ganzen, die het project met een premie van ruim 4500,– hebben gesteund.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.