De Watervoorziening

Er is grote behoefte aan een tweede waterpomp (fourage) in Ouezindougou. Er is één waterpomp met gesloten systeem in het dorp aan één zijde van de grote weg van Ouagadougou naar Bobo Dioulasso, die het dorp in tweeën snijdt. Daarnaast zijn er verschillende open putten waaruit water met emmers wordt opgetakeld. Deze zijn echter erg kwetsbaar voor besmetting en verval. Er is grote behoefte aan een extra waterpomp die bij voorkeur in de buurt van de school zou moeten komen, zodat ook de schoolkinderen hiervan gebruik kunnen maken. Het realiseren van een waterput in het dorp kost 10.000 euro.

Voor dit gedeelte van het project is steun verkregen bij Wilde Ganzen. Stichting De Zongofamilie heeft zich ingezet voor de realisatie van deze waterpomp.
De opbrengsten uit de scholenprojecten gebruiken we o.a. voor de watervoorziening. Een doel waarin we gesteund worden door Wilde Ganzen. Inmiddels is een bedrag van € 6.688,16 bij elkaar gebracht. Dit is aangevuld door Wilde Ganzen met € 4.260,35. De watervoorziening wordt gerealiseerd.

Comments are closed.