Het Culturele project

Samen met het (moderne) gemeenschapsgebouw uit het fotoproject van Jan Wilms (2006) zijn 7 traditionele woningen door de dorpsbewoners opgetrokken. Voor elke stam, zijn eigen stijl: Peul, Mossi en Gourounsi’s. Hiermee is rond het gemeenschapshuis een soort mini-openluchtmuseum gerealiseerd dat voor de gebruikers van de doorgaande hoofdweg een bezoekje waard is geworden. De bewoners van het dorp hebben zich inmiddels goed georganiseerd. Verschillende groepen werken onderling samen en willen het culturele project verder vormgeven, uiteraard met hulp van buitenaf.

In 2009 is het terrein uitgebreid met 2 gemetselde (dus duurzame) huizen, een sanitairgebouw en een groot dorpserf met nog eens 4 traditionele hutten.
De plannen zijn verder uitgewerkt en in december 2009 heeft de eerste editie van het “FESTICO” plaatsgevonden , een cultureel festival met dans, muziek en theater. De komende tijd zal er verder gewerkt worden aan de doelen van het project zoals boven omschreven.

Het culturele project heeft de volgende doelen:

– verantwoord behoud en promotie van de lokale cultuur

– interactief kennismaken met het dorpsleven,

– uitwisseling van gewoonten en gebruiken

– bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp in algemene en financiĆ«le zin

– betrokkenheid creĆ«ren bij bewoners en bezoekers

– het 2 jaarlijks organiseren van regionaal, cultureel festival

– het ontwikkelen van activiteiten gerelateerd aan deze doelen: opleiding, demonstraties, cursussen, excursies, naaiatelier etc.

Comments are closed.